Ga direct naar: Inhoudsopgave | Site-navigatie | Zoeken

U bent hier:

  1. Thuis bij Antares
  2. Projecten
  3. Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

Antares is bij de ontwikkeling van haar projecten altijd zeer alert op duurzaamheid. De laatste jaren hebben wij dan ook een aantal zeer bijzondere projecten gerealiseerd. Hierbij is zeer veel aandacht besteed aan energie- en watergebruik, kwaliteit van leven en duurzaam gebruik van ruimte en materialen.

Duurzaam en energiezuinig

Daarnaast waren de woonomgeving, het voorzieningenniveau, de ruimtelijke opzet en de groenomgeving belangrijke aspecten bij de ontwikkeling van nieuwbouwprojecten. In de eerste plaats voor onze bewoners. Duurzaam ontwikkelen en bouwen zorgt ervoor dat onze woningen energiezuinig zijn. Aangezien de energiekosten een belangrijk deel van je woonlasten vormen is dat een groot voordeel. Onze woningen zijn allemaal voorzien van een energiecertificaat.

Toepassingen

In onze nieuwbouwprojecten passen wij regelmatig het warmtepompsysteem toe. Dit systeem maakt gebruik van het grondwater. Het verwarmt de woning op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier. Het grote voordeel is dat de woning in de zomer ook gekoeld kan worden, waardoor het mogelijk is om het hele jaar een constante temperatuur in huis te hebben. Een andere toepassing in het kader van duurzaamheid is het gebruik van ledverlichting. Deze vorm van verlichting kent twee grote voordelen; ze zijn energiezuinig en hebben een zeer lange brandtijd.

Antares blijft continu op zoek naar oplossingen die de duurzaamheid van een gebouw ten goede komen. Klik hier voor de laatste nieuwbouwprojecten.

  1. Voor een correcte verwerking verzoeken wij je minimaal de velden voorzien van een * in te vullen.
Meld je aan voor de Nieuwsbrief