Maak jij het verschil in Vastenavondkamp?

Bent u met uw partner of uw gezin op zoek naar een huurwoning in de Blerickse wijk Vastenavondkamp? En bent u bereid om enkele uren per week de handen uit de mouwen te steken om iets voor uw buurt te doen? Meld u dan nu aan voor het pilotproject 'Maak jij het verschil in Vastenavondkamp?'

Sandra Bastiaans en Onno Kranen gaan als eerste nieuwe bewoners in het kader van dit project aan de slag. Laat je door hen inspireren in deze video's:

In de wijk Vastenavondkamp wonen mensen van meer dan veertig nationaliteiten. Om de verbinding in de wijk te bevorderen, start Antares bij wijze van experiment met een toewijzingsbeleid om daarmee een positieve invloed uit te oefenen op de leefbaarheid. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u ‘solliciteren’ naar een plek in het project. Zodra er een woning vrijkomt, wordt u hierover geïnformeerd.

Hoe gaat het in zijn werk?
Het systeem van passend toewijzen blijft. Oftewel: de (wettelijk bepaalde) inkomenseisen en huurgrenzen blijven gehandhaafd. Als er een woning vrijkomt, verschijnt deze echter niet in het normale woningaanbod van Antares. De toewijzing zal plaatsvinden aan de hand van een selectieprocedure, waarbij een bijdrage aan de samenleving een belangrijk criterium vormt. In de huurovereenkomst worden duidelijke afspraken opgenomen over deze maatschappelijke bijdrage. In ruil daarvoor is de woningzoekende niet gebonden aan een wachtlijst. De woningen die Antares heeft in de wijk Vastenavondkamp zijn geschikt voor minimaal twee personen. Alleenstaanden komen dus niet in aanmerking voor deze pilot.

Hoe kan ik deelnemen? 
Woningzoekenden die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar verhuur@thuisbijantares.nl. Als uw motivatie en ervaring aansluiten bij de behoefte aan ondersteuning die er is in de wijk, wordt u uitgenodigd voor een gesprek, waarin u zichzelf en uw ideeën voor vrijwilligerswerk kunt presenteren. Bij de selectie is het belangrijk dat u aantoonbaar ervaring heeft als vrijwilliger en in staat bent om minimaal tien uur per maand hieraan te besteden. Dat kan door aan te sluiten bij bestaande werkgroepen of vrijwilligersactiviteiten, maar ook door nieuwe initiatieven te bedenken en op te zetten. Ook moeten kandidaten zelf een duidelijk idee hebben van het vrijwilligerswerk dat zij willen verrichten en hoe dit bijdraagt aan een prettige, levendige wijk.

Meer informatie of direct reageren

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Conchita García, coördinator leefbaarheid bij Antares. Het telefoonnummer is (077) 373 36 66. Wilt u direct solliciteren? Stuur dan het ingevulde aanmeldformulier per e-mail naar verhuur@thuisbijantares.nl met als onderwerp ‘Toewijzingsbeleid Vastenavondkamp’.