Antares scoort hoog in Aedes-benchmark

10 april 2019

score (1)

Antares scoort hoog in de jaarlijkse benchmark van woningcorporaties in Nederland. Met name nieuwe huurders zijn erg tevreden en waarderen de corporatie met een 8,4. Op het onderdeel over het verlaten van de woning scoort Antares zelfs het beste van de middelgrote en grote corporaties in Nederland: (vertrokken) huurders gaven Antares hiervoor een 8,5 gemiddeld.

De resultaten van de benchmark zijn een belangrijke stimulans voor Antares, die zich vooral inzet om het woongeluk van zijn huurders te optimaliseren. Dat dit ook wordt gewaardeerd door de (nieuwe) huurders, stemt directeur-bestuurder Paul Stelder tevreden. ‘Het is een waardering voor onze medewerkers, die zich elke dag voor honderd procent inzetten voor onze huurders.’

Aedes-benchmark
Het is de vijfde keer dat branchevereniging Aedes het benchmarkonderzoek uitvoert. Maar liefst 90% van de woningcorporaties deed mee. Dit zijn 291 corporaties, die samen 98 procent van alle corporatiewoningen vertegenwoordigen. De Aedes-benchmark biedt gemeenten, huurders en andere belanghebbenden inzicht in hoe corporaties hun middelen besteden en hoe hun dienstverlening wordt gewaardeerd. De benchmark bestaat uit vijf onderdelen: huurdersoordeel, bedrijfslasten, duurzaamheid, onderhoud/verbetering en beschikbaarheid/betaalbaarheid.

Ander nieuws