Energiekosten

Een belangrijk deel van alle woonlasten vormen de energiekosten. Hoe zuiniger u omgaat met elektriciteit en warmte, hoe lager uw energiekosten. Daarnaast doet Antares zijn best om woningen, waar dit kan, zo energiezuinig mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door extra isolatie en zonnepanelen. Kijk voor tips om energie te besparen en informatie over duurzaam wonen eens op www.milieucentraal.nl.

Collectieve verwarming

Is er in uw woning een collectieve cv-installatie met warmtemeters? Dan wordt op basis van uw meterstanden berekend hoeveel u heeft verbruikt. Elk jaar rekent een van de volgende bedrijven – afhankelijk van waar u woont – de warmtekosten met u af:

De maandelijkse voorschotten worden in de eindafrekening verrekend. Heeft u meer verbruikt, dan betaalt u bij; heeft u minder verbruikt, dan krijgt u geld terug. De afrekening is jaarlijks vóór 1 juli. U rekent dan uw verbruik af van het afgelopen kalenderjaar. Lees verder voor meer info over de afrekening van uw collectieve warmtesysteem.

Check uw meterstand!

Om niet voor vervelende verrassingen te komen staan, adviseren wij u om regelmatig – bijvoorbeeld één vast moment per maand – uw meterstanden te controleren. Mocht u iets vreemds signaleren, dan kunt u direct contact opnemen met uw leverancier. Alle bovengenoemde leveranciers hebben een handig online klantportaal op hun website waar u dit eenvoudig kunt volgen. Ook kunt u bij uw leverancier terecht voor meer informatie.

Veelgestelde vragen