Inschrijven

Bent u op zoek naar een (nieuwe) woning, schrijf u dan direct in. Uw inschrijving is gratis. Maar ook als u nu nog lang niet aan verhuizen denkt, adviseren wij u om u alvast in te schrijven. Zo bouwt u alvast wachttijd op voor als het straks zover is. Schrijft u zich in, dan vragen wij gegevens over het huishouden waarmee u wilt verhuizen. Zo kunt u meteen zien voor welke woningen u in aanmerking komt. Antares behandelt uw gegevens vertrouwelijk, zoals voorgeschreven in de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en verstrekt uw gegevens nooit aan derden.

Wijzigingen

Wijzigingen in uw persoonlijke situatie of zoekprofielen kunt u op elk moment aanpassen. Het is belangrijk uw gegevens up-to-date te houden, omdat dit belangrijk is voor de toewijzing. Uiteraard kunt u zich ook op elk moment uitschrijven.

Wachttijd opbouwen

Uw inschrijfduur is van belang bij de toewijzing van de woning. Zodra u bent ingeschreven als woningzoekende, bouwt u wachtdagen op. U kunt meteen reageren op het actuele huuraanbod, of voorlopig alleen inschrijven om wachttijd op te bouwen. Hoe meer wachtdagen, des te groter de kans op een woning op het moment dat u eraan toe bent om te verhuizen. Zodra u een woning van Antares huurt, vervalt uw inschrijving automatisch. Schrijf u dan direct opnieuw in om alvast weer wachtdagen op te bouwen.

Inschrijven bij andere woningcorporaties

U kunt ingeschreven staan bij meerdere woningcorporaties tegelijk. Of bij een platform waarbij meerdere woningcorporaties zijn aangesloten, zoals Thuis in Limburg. Hierbij zijn onder meer Woonwenz, Nester en Wonen Limburg aangesloten, maar Antares niet. Weet u nog niet precies waar u wilt wonen, dan adviseren wij u om ook gratis bij Thuis in Limburg in te schrijven.

Veelgestelde vragen