Woningruil

Te groot of te klein. Te veel onderhoud. Er zijn allerlei redenen waarom uw woning niet meer voldoet aan uw wensen. Terwijl iemand anders graag met u zou ruilen! Dan kan woningruil uitkomst bieden.

Woningruil kan op twee manieren:

  • U huurt een woning van Antares en wil deze ruilen voor een andere Antares-woning
    In dat geval biedt u uw woning te ruil aan in ons online woningaanbod. U voegt informatie en foto’s toe van uw huidige woning. Heeft iemand interesse in uw woning? Dan kan hij of zij hierop reageren. U krijgt hiervan een mailtje, zodat u contact met elkaar kunt opnemen.Ook kunt u kijken welke woningen al te ruil worden aangeboden in ons online woningaanbod. U reageert hierop als u interesse heeft om zo in contact te komen met de aanbieder. Ga hier meteen naar het online woningaanbod. Let op: u ziet alleen woningen als deze voor u passend zijn.

    Er zijn wel voorwaarden waar u aan moet voldoen voordat u een woning kunt ruilen. Die leest u hier. Voldoet u hieraan? Vul dan het aanmeldformulier in.

  • U gaat zelf op zoek naar een partij die met u van woning wil ruilen
    Dit kan een huurder van Antares zijn, maar dat hoeft niet. U kunt dus ook ruilen met een woning van een andere verhuurder. Gaat u beiden akkoord, dan vraagt u bij ons toestemming via het aanvraagformulier woningruil. Of neem contact op met ons Klant Service Centrum.

De administratiekosten van woningruil bedragen € 75 voor elke nieuw op te stellen huurovereenkomst. Dat betekent dat u en uw ruilpartner allebei € 75 betalen.

Veelgestelde vragen