Huren bij Antares

Wilt u in aanmerking komen voor sociale huurwoningen (huurprijs tot € 808,06 per maand, prijspeil 2023), dan kunt u zich inschrijven als woningzoekende. Met één of meerdere zoekprofielen kunt u aangeven naar welk soort woning en in welke plaats of wijk u op zoek bent. Komt er een woning vrij die aan uw woonwensen voldoet, dan kunnen wij u met een tipbericht op de hoogte brengen. U ontvangt dan een e-mail van Antares. Via deze e-mail kunt u reageren op de woningen van uw keuze. Toewijzing gebeurt op basis van de voorrangscriteria en de inschrijfduur. Schrijf u daarom tijdig in; ook als u nu nog niet aan verhuizen denkt.

Actuele woningaanbod

Het actuele woningaanbod vindt u hier. Dagelijks om 18.00 uur kunnen hier nieuwe woningen worden geplaatst. De woningen blijven enkele dagen online staan. Bij elke woning ziet u precies tot wanneer u kunt reageren. U kunt op maximaal drie woningen tegelijk reageren. Maar houd er rekening mee dat u slechts zéér beperkt woningen mag afwijzen omdat u anders een blokkade krijgt. Reageer daarom alléén op woningen waarin u echt interesse heeft.

Luxe huurwoningen

Ook voor het luxe huuraanbod (vanaf € 808,07 per maand) schrijft u zich in als woningzoekende en maakt u - indien gewenst - een zoekprofiel. U ontvangt dan een tipbericht zodra er een woning vrijkomt die voldoet aan uw woonwensen. U kiest zelf of u wilt reageren op de getipte woning.

Voor de toewijzing zijn echter de opgebouwde wachtdagen niet van belang. Bij luxe huur geldt het principe: 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'.

AOW'ers met vermogen

Heeft u een AOW-uitkering, maar wel vermogen opgebouwd? Bijvoorbeeld omdat u een koopwoning verkoopt? Is dit minimaal € 127.582 (prijspeil 2023) voor huishoudens zonder toeslagpartner of € 161.329 (prijspeil 2023) voor huishoudens met een toeslagpartner?

Dan kunt u niet alleen in aanmerking komen voor de woningen die passen bij uw inkomen, maar ook voor duurdere sociale huurwoningen. Upload bij uw inschrijving de meest recente definitieve aanslag inkomstenbelasting en/of aanslag van de WOZ-waarde en neem contact met ons op.