Schrijf u tijdig in!

11 juni 2021

Het is u vast niet ontgaan dat de wachttijden voor huurwoningen de laatste jaren oplopen. Ook Antares heeft hiermee te maken: het aantal woningzoekenden in deze regio is enorm. Dat betekent dat u vaak lang moet wachten als u wilt huren. Omdat de opgebouwde wachttijd bij de toewijzing een grote rol speelt, adviseren wij u om tijdig in te schrijven; ook als u nu nog niet aan verhuizen denkt. 

Uit ervaring weten we dat veel mensen niet stilstaan bij verhuizen op langere termijn. Het gebeurt echter regelmatig dat mensen niet langer in hun vertrouwde huis kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld omdat hun gezondheid onverwachts achteruitgaat. Met een lange inschrijftijd is de kans groter dat u dan kunt verhuizen naar een woning die past bij uw woonwensen, of in het dorp of stadsdeel waar u wilt wonen. Schrijft u pas in als u wilt verhuizen, dan moet u vaak lang wachten. Of genoegen nemen met een woning die minder bij u past.

Inschrijven is gratis én vrijblijvend
Inschrijven bij Antares is gratis en hiermee bouwt u alvast wachtdagen op voor als het straks zover is. Dat kan ook pas over vijf, tien jaar of zelfs nóg langer zijn. Dus of u nu overweegt om te verhuizen of hier nog lang niet aan denkt: het is een goede stap om u in te schrijven als woningzoekende bij Antares en/of bij andere woningcorporaties in de regio waar u wilt wonen.

Fabeltjes
We merken dat er allerlei fabeltjes de ronde doen over inschrijven en woningtoewijzing. We helderen die graag voor u op:

 • Als ik ben ingeschreven, moet ik ook binnen de kortste keren verhuizen.
  Dat is niet waar. Heeft u nog geen verhuisplannen, dan blijft uw inschrijving staan, bouwt u alvast wachtdagen op en gebeurt er verder niets. Pas als u eraan toe bent – dat kan dus ook pas over tien of zelfs twintig jaar zijn! – reageert u zelf op de woning van uw keuze.
 • Als ik ben ingeschreven, wijst Antares me gewoon de eerste de beste woning toe.
  Ook dat is niet waar. Wij bieden u géén woning aan. U reageert namelijk zelf op de woning van uw keuze. Ons actuele woningaanbod wordt dagelijks ververst. Staat hier een woning bij die u aanspreekt, dan maakt u uw interesse kenbaar door te reageren.
 • Als ik nog niet weet wat ik wil, heeft het ook geen zin om me in te schrijven.
  Wederom een misverstand. U hoeft namelijk bij uw inschrijving nog helemaal niet aan te geven voor welk woningtype, welke buurt of welk complex u een voorkeur heeft. Dat kan wel, maar hoeft niet. U kunt uw gegevens op elk gewenst moment wijzigen en zo uw zoekprofiel verfijnen. Pas vanaf dan krijgt u tipberichten op het moment dat er een woning van uw voorkeur vrijkomt.
 • Inschrijven zal wel geld kosten.
  Nee hoor; inschrijven is helemaal gratis en kan online, in uw vertrouwde omgeving. Heeft u hulp nodig? Dan belt u ons Klant Service Centrum of u loopt even binnen op ons kantoor. Wij helpen u graag!

Ander nieuws