Overlijden

Er kan een moment komen dat uw situatie verandert door overlijden. Bij een overlijden worden erfgenamen geconfronteerd met emotionele, maar ook zakelijke aspecten. Zo bent u als nabestaande verantwoordelijk voor de huurbetaling en het gebruik of de oplevering van de woning.

Medehuurder

Bent u medehuurder en komt uw partner te overlijden? Dan wordt u automatisch hoofdhuurder. Wel moet het huurcontract worden aangepast. Bent u medebewoner en staat u niet op het huurcontract? Dan kunt u binnen zes maanden na overlijden een aanvraag indienen om huurder te worden.

Inwonende jongvolwassen kinderen

Jongvolwassenen (tussen 16 en 27 jaar) die hun ouders verloren zijn, mogen in de ouderlijke woning blijven wonen tot en met hun 27e levensjaar. Daarna moet er passende woonruimte beschikbaar zijn. Direct na het overlijden van de ouder(s) schrijven we de jongvolwassene in als woningzoekende, zodat de kans op passende woonruimte groter is als hij of zij moet doorstromen na zijn 27e levensjaar.

 

In alle gevallen van overlijden, raden wij u aan om contact op te nemen met ons Klant Service Centrum via 077 373 36 66. Ons team kan u adviseren en helpen om alle zaken te regelen.

Veelgestelde vragen