Medische urgentie

Medische beperkingen kunnen de reden zijn dat u niet langer in uw eigen woning kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat u de trap niet meer op kunt. Om in aanmerking te komen voor een andere woning, dient u een hulpaanvraag in bij uw gemeente. Om een medische noodzaak te toetsen, kan de gemeente een onafhankelijk bureau of arts inschakelen.

Mocht u het advies krijgen dat u om medische redenen dient te verhuizen naar een voor u passende woning, dan kunt u zich bij Antares melden. Samen zoeken we naar een goede oplossing. Hiervoor dient u te voldoen aan de reguliere toewijzingsregels rondom onder andere uw inkomen. Maar let op: als wij u een woning aanbieden die passend voor u is, dan dient u deze te accepteren. Weigert u de woning, dan vervalt de urgentie.

Een aanvraag voor medische urgentie is alleen mogelijk in de plaatsen waar Antares woningen heeft: Venlo, Blerick, Tegelen, Steyl, Kessel, Kessel-Eik, Baarlo of Meijel.

Zelf reageren

Als u urgentie krijgt toegekend, kunt u zelf reageren op een woning in ons woningaanbod die bij uw wensen en behoeften past. Als wij u een woning aanbieden die passend voor u is, dan moet u deze accepteren. Bij weigering vervalt de urgentie. Het woningaanbod wordt dagelijks om 18.00 uur ververst. Ziet u hier een passende woning bij staan, dan kunt u reageren op deze woning. Een medische urgentie is een halfjaar geldig.

LET OP! Er zijn sites die aanbieden u te helpen met het aanvragen van urgentie. U betaalt hiervoor een flink bedrag. Deze sites zijn NIET betrouwbaar! U kunt alléén medische urgentie aanvragen via uw gemeente.

Veelgestelde vragen