Sociale urgentie

Dreigt u buiten uw schuld om dakloos te worden en komt u met kind(eren) op straat te staan? Dan kunt u in aanmerking komen voor sociale urgentie. U moet hiervoor minimaal een jaar in een zelfstandige woonruimte op hetzelfde adres wonen in Venlo, Blerick, Tegelen, Steyl, Meijel, Kessel, Kessel-Eik of Baarlo.

De urgentiecommissie neemt het verzoek in behandeling. Wordt de urgentiestatus toegekend, dan kunt u zelf te reageren op een woning. Hierdoor krijgt u als woningzoekende met een urgentiestatus de kans om op een woning te reageren die past bij uw wensen en behoeften. Maar let op: als wij u een woning aanbieden die passend voor u is, dan dient u deze te accepteren.

Let op: u kunt maar één keer aanspraak maken op sociale urgentie.

Zelf reageren

Als u urgentie krijgt toegekend, kunt u zelf reageren op een woning in ons woningaanbod die bij uw wensen en behoeften past. Als wij u een woning aanbieden die passend voor u is, dan moet u deze accepteren. Het woningaanbod wordt dagelijks om 18.00 uur ververst. Ziet u hier een passende woning bij staan, dan kunt u reageren op deze woning. Reageert u binnen zes maanden op geen enkele geschikte woning? Dan vervalt de urgentie.

Bekijk voor alle informatie en voorwaarden de folder.

LET OP! Er zijn sites die aanbieden u te helpen met het aanvragen van urgentie. U betaalt hiervoor een flink bedrag. Deze sites zijn NIET betrouwbaar! U kunt alléén sociale urgentie aanvragen via uw woningcorporatie.

Veelgestelde vragen