Sociale urgentie

Dreigt u buiten uw schuld om dakloos te worden en komt u met kind(eren) op straat te staan? Dan kunt u in aanmerking komen voor sociale urgentie. U moet hiervoor minimaal een jaar in een zelfstandige woonruimte op hetzelfde adres in het werkgebied van Antares hebben gewoond met uw (ex)partner en kinderen.

De urgentiecommissie neemt het verzoek in behandeling. Wordt de urgentiestatus toegekend, dan kunt u zelf te reageren op een woning. Hierdoor krijgt u als woningzoekende met een urgentiestatus de kans om op een woning te reageren die past bij uw wensen en behoeften. Maar let op: als wij u een woning aanbieden die passend voor u is, dan dient u deze te accepteren.

Let op: u kunt maar één keer aanspraak maken op sociale urgentie.

Zelf reageren

Als u urgentie krijgt toegekend, kunt u zelf reageren op een woning in ons woningaanbod die bij uw wensen en behoeften past. Als wij u een woning aanbieden die passend voor u is, dan moet u deze accepteren. Het woningaanbod staat online van woensdagochtend t/m maandagavond 23.00 uur. Ziet u hier een passende woning bij staan, dan kunt u reageren op deze woning. Reageert u binnen zes maanden op geen enkele geschikte woning? Dan vervalt de urgentie.

Veelgestelde vragen