Ik zoek

Home > Ik Zoek > Toewijzen > Passend toewijzen

Passend toewijzen

Volgens de Woningwet zijn woningcorporaties verplicht te werken volgens de regels van ‘passend toewijzen’. Dat betekent dat wij u een huurwoning aanbieden die past bij uw (huishoud)inkomen en huishoudgrootte. Hierbij tellen alle meeverhuizende personen mee, dus ook minderjarige kinderen. Het inkomen wordt getoetst volgens de EU-regelgeving.

Geschikt of niet

Als u reageert op een woning op onze website, kunt u direct zien of deze geschikt is voor uw situatie. Is deze niet geschikt, dan ziet u wat daarvan de reden is. Bekijk ook de wettelijke huur- en inkomensgrenzen.

Wilt u weten of u met uw inkomen de huur van een bepaalde woning kunt betalen? In dit schema staat alles nog eens stap voor stap uitgelegd.

Het inkomen wordt getoetst met de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Deze kunt u opvragen via Mijn Belastingdienst (online), waar u inlogt met uw DigiD. Of bel de gratis BelastingTelefoon: 0800-0543. U bent zelf verantwoordelijk voor het juist aanleveren van gegevens en het doorvoeren van wijzigingen.