Passend toewijzen

Volgens de Woningwet zijn woningcorporaties verplicht te werken volgens de regels van ‘passend toewijzen’. Dat betekent dat wij u een huurwoning aanbieden die past bij uw (huishoud)inkomen en huishoudgrootte. Hierbij tellen alle meeverhuizende personen mee, dus ook minderjarige kinderen. Het inkomen wordt getoetst volgens de EU-regelgeving.

Geschikt of niet

Als u reageert op een woning op onze website, kunt u direct zien of deze geschikt is voor uw situatie. Is deze niet geschikt, dan ziet u wat daarvan de reden is. Bekijk ook de wettelijke huur- en inkomensgrenzen.

Wilt u weten of u met uw inkomen de huur van een bepaalde woning kunt betalen? In dit schema staat alles nog eens stap voor stap uitgelegd. Ook kunt u gebruik maken van de 'tool' van het Nibud om te zien of een woning voor u betaalbaar is.

Het inkomen wordt getoetst met de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Deze kunt u opvragen via Mijn Belastingdienst (online), waar u inlogt met uw DigiD. Of bel de gratis BelastingTelefoon: 0800-0543. U bent zelf verantwoordelijk voor het juist aanleveren van gegevens en het doorvoeren van wijzigingen.