Zelf klussen

Wij snappen dat u uw woning naar uw eigen smaak wilt inrichten. Zo kunt u van uw huis uw thuis maken. Er zijn wel regels waar u zich aan moet houden.

Bent u van plan zelf een voorziening aan te brengen aan uw woning, zoals extra stopcontacten toevoegen, een ligbad plaatsen, de keuken uitbreiden, airconditioning of zonwering bevestigen? Dan heeft u in de meeste gevallen toestemming nodig van Antares. Voor sommige veranderingen heeft u ook nog een vergunning van de gemeente nodig. Dit kunt u nakijken op de website van de rijksoverheid.

Meer wooncomfort

Voor een aantal veranderingen geldt dat u die niet zelf mag uitvoeren. Het gaat om veranderingen die zorgen voor meer wooncomfort. We noemen deze ‘geriefsverbeteringen’. Wilt u zo’n aanpassing laten uitvoeren, dan kunt u ons vragen om deze voor u te verzorgen. Voor zo’n verbetering van uw wooncomfort betaalt u een vergoeding. Of wij die vergoeding in de huur of in de servicekosten verrekenen, verschilt per aanpassing. Wij informeren u hierover na uw aanvraag. Pas als u akkoord gaat, voeren we de werkzaamheden uit.

Veranderingen voor meer wooncomfort zijn bijvoorbeeld:

Aanvragen

U kunt een verandering aan uw woning aanvragen via het formulier ‘klussen in de woning’. Wij proberen uw aanvraag binnen drie weken te behandelen. Natuurlijk kunt u bij vragen of twijfel ook contact opnemen met ons Klant Service Centrum. In onze folder ‘Klussen in en om de woning’ vindt u ook meer informatie.

Veelgestelde vragen