Servicekosten

Servicekosten zijn bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het verbruik van gemeenschappelijk water, het schoonhouden van gemeenschappelijke ruimtes, liften, portiek- en galerijverlichting, groenvoorziening, toezichthouder en 3-in-1-fonds.

Omdat we de servicekosten zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en woonsituatie van onze huurders, verschillen de servicekosten per woongebouw. U betaalt dus alléén servicekosten voor diensten die wij in úw woongebouw uitvoeren. Sommige gebouwen maken gebruik van een gezamenlijk cv-systeem. Deze kosten worden apart afgerekend via een partnerbedrijf.

Voorschot en afrekening

Voor de servicekosten betaalt u maandelijks een voorschot. Aan het eind van het jaar rekenen we de werkelijke servicekosten met u af. Vóór 1 juli van het volgende jaar ontvangt u de definitieve eindafrekening. Heeft u te weinig betaald als voorschot, dan betaalt u de rest bij. Heeft u te veel betaald, dan storten wij het te veel betaalde bedrag terug op uw rekening.

Het bedrag dat u betaalt aan servicekosten is gelijk aan de werkelijke kosten die wij maken om de service te leveren. Wij maken dus geen winst.

Veelgestelde vragen