Keuken, badkamer en toilet

Als uw keuken, toiletruimte of badkamer een bepaalde leeftijd bereikt, dan kunt u een verzoek indienen voor renovatie.

De regel is dat een keukenblok minimaal achttien jaar oud moet zijn voordat Antares het vervangt. Een toiletruimte en een badkamer komen na dertig jaar in aanmerking voor renovatie. Dat geldt ook voor het wandtegelwerk van de keuken.

Huiskamergesprek

Bij een renovatie van keuken, badkamer en/of toilet, brengt Antares alléén de basisvoorzieningen aan. Heeft u aanvullende wensen, dan kunt u die kenbaar maken bij de aannemer tijdens een ‘huiskamergesprek’ dat voorafgaand aan de renovatie plaatsvindt. Ook bepaalt u in dat gesprek de kleuren van de keukenkastjes, het aanrechtblad en – indien van toepassing – de wand- en vloertegels. Voor aanvullende wensen ontvangt u eerst een offerte van de aannemer. Gaat u akkoord, dan betaalt u deze kosten vooraf aan de aannemer.

Eerder vervangen

Wilt u uw keuken, toilet of badkamer eerder laten vervangen dan onze leeftijdsregels voorschrijven? Dat kan. U koopt dan eenmalig het resterend afschrijvingsbedrag af. Bijvoorbeeld: u wilt uw keuken laten vervangen, maar deze is pas vijftien jaar oud. U betaalt dan het bedrag van de resterende drie jaar aan ons terug.

Keuzekeuken

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een keuzekeuken te laten plaatsen. Dit wil zeggen dat u zelf een keuken koopt bij een leverancier van uw keuze.

Veelgestelde vragen

Meer informatie