Historie

Antares is in 2000 ontstaan uit een fusie van drie woningcorporaties: de Tegelse Bouw- en Verhuurstichting (Tegelen), Woningstichting Blariacum (Blerick) en Woningstichting De Horst (Meijel). In 2016 fuseerde Antares met Woningstichting Kessel. De naam Antares werd afgeleid van de helderste ster van het sterrenbeeld Schorpioen.

Woningen voor arbeiders

De Tegelse Bouw- en Verhuurstichting (TBV) ontstond in 1912, toen enkele Tegelse industriëlen besloten dat het tijd werd om woningen te bouwen voor hun arbeiders. Woningstichting Blariacum is ontstaan uit de Nederlandse Spoorwegen. De spoorwegmaatschappij zorgde voor huisvesting, in eerste instantie voor de spoorwegmedewerkers. In de periode na de Tweede Wereldoorlog beleefden de woningcorporaties een forse groei. Er was veel vraag naar huisvesting. In samenwerking met de gemeenten probeerden de corporaties aan deze vraag tegemoet te komen.

Vandaag de dag

Nu beheert Antares ongeveer 6.000 woningen. Daarnaast exploiteren wij onder meer garages, parkeerplaatsen en bedrijfsruimtes. Ook bouwen en verhuren wij panden voor maatschappelijke doeleinden, zoals multifunctionele centra, medische centra en brede scholen.