Tuin aanleggen en onderhoud

Een woning met een tuin is voor veel huurders een bewuste keuze. Wij geven u graag de ruimte om uw tuin aan te leggen. Veel kan zonder toestemming. Een gazon met bloemenborder en een terras aanleggen bijvoorbeeld, is geen probleem. Struiken en bomen kan ook. Maar houd er wel rekening mee dat u bomen minstens twee meter van de rand van de tuin plant.

Toestemming

Voor het plaatsen van een afdak of tuinhuisje en voor de aanleg van een vijver is wél toestemming nodig. Afhankelijk van de grootte van het bouwwerk is soms ook een gemeentelijke vergunning, omgevingsvergunning of melding bij de gemeente vereist. Vraag daarom altijd vooraf of u toestemming nodig heeft voor uw plannen met de tuin.

Onderhoud

Een tuin vraagt net als een woning regelmatig onderhoud. Zorg ervoor dat de tuin netjes blijft. Daarmee voorkomt u dat wij dat op uw kosten moeten doen. Bent u niet (meer) in staat om de tuin te onderhouden? Schakel dan de hulp van vrienden en kennissen in of neem contact op met een vrijwilligersorganisatie bij u in de buurt.

Veelgestelde vragen