Fonds Leefbaarheid

De beste ideeën voor het verbeteren van de leefbaarheid komen vaak van bewoners zelf. Antares maakt deze ideeën graag mogelijk. Daarom kunnen huurders een leefbaarheidsvoucher aanvragen of een project starten.

Leefbaarheidsvouchers

Stel u wilt een bank voor uw woongebouw plaatsen, meer groen in/om uw gebouw of de hal van uw woongebouw opfleuren. Of u wilt samen met buurtgenoten een straatfeest of barbecue organiseren met een springkussen voor de kinderen. Vaak is er geld nodig om het idee daadwerkelijk uit te voeren.

Wij ondersteunen graag mooie bewonersinitiatieven die ten goede komen aan de leefbaarheid in uw buurt of gebouw. Daarom kunt u om uw idee mogelijk te maken een leefbaarheidsvoucher bij Antares aanvragen. Dit is een ‘tegoedbon’ van maximaal € 500,- die wij uitkeren aan huurders. Zij kunnen dit bedrag gebruiken om hun activiteit of voorziening mogelijk te maken.

Handen uit de mouwen
Voorwaarde is wel dat u zelf, samen met uw buren, de handen uit de mouwen steekt. Heeft u een idee dat u samen met uw medebewoners wilt uitvoeren? Neem dan contact op met uw coördinator leefbaarheid: (077) 373 36 66 of leefbaarheid@thuisbijantares.nl.

Meer informatie vindt u in onze folder. Ook kunt u het aanvraagformulier Fonds Leefbaarheid invullen.

Leefbaarheidsprojecten

Samen met andere bewoners en/of organisaties een goed plan bedenken op het gebied van: kunst, cultuur, ontmoeten, duurzaamheid of sport en dit vervolgens uitvoeren. Dat noemen wij een leefbaarheidsproject. Deze projecten dragen bij aan het leuker worden om te wonen in uw gebouw of wijk. Anders dan bij de leefbaarheidsvouchers zit er geen maximumbedrag aan een leefbaarheidsproject. Wel vragen we wat meer voorbereiding bij een project.

Wat is een leefbaarheidsproject?
Met meerdere mensen aan de slag om een doel te bereiken. Wij doen graag iets terug voor onze huurders en ondersteunen dan ook graag projecten die de wijk, buurt of regio verbeteren. Voor een project schrijft u een projectplan en maakt u een begroting. Lukt het u niet alleen om een project op te zetten? Dat is geen probleem. Samen gaan we op zoek naar de gewenste ondersteuning door bijvoorbeeld een begeleider of een kunstenaar. De kosten hiervoor kunnen uit dit projectfonds worden vergoed.

Heeft u idee? Vraag een gesprek aan!
Heeft u een idee voor een goed project? Neem dan contact op met uw coördinator leefbaarheid via (077) 373 36 66 of leefbaarheid@thuisbijantares.nl. Samen bekijken we wat nodig is om dit project (financieel) mogelijk te maken.

Inspiratie nodig?
Op zoek naar inspiratie? Op https://www.thuisbijantares.nl/project-categorie/leefbaarheid/ vindt u een overzicht van de leefbaarheidsprojecten. Zo is er in de hal van de Antoniusmeule in Blerick door bewoners een prachtige muurschildering gemaakt onder leiding van een kunstenaar. Dat fleurt niet alleen de hal op, maar bracht ook mensen samen. Of wat dacht u van het project in Vastenavondkamp en Klingerberg waarbij theatermaakster Miriam Wijnen haar intrek nam in een woning in de wijk. Vanuit die woning werd theater gemaakt met, voor en door de wijk. Met als doel elkaar beter leren kennen, meer begrip en samenwerking, talentontwikkeling en een positiever beeld uitdragen van de wijk.

 

Veelgestelde vragen