Antares wint Ondernemers- en Vastgoedprijs 2023

31 oktober 2023

Afgelopen dinsdagavond mocht Antares de Ondernemers- en Vastgoedprijs 2023 van VVEV (Vereniging van Vastgoed Eigenaren Venlo) en Venlostad.com in ontvangst nemen voor het renoveren en herbestemmen van Stadsherberg Ald Weishoès.

Respect voor het verleden
Antares is blij dat de jury heeft opgemerkt dat met groot respect is omgegaan met de verschillende historische onderdelen van het pand. Dit wordt in het juryrapport als volgt verwoord:

Het jonge, lokale team dat de opdracht kreeg om het rijksmonument naar deze tijd te brengen, kreeg de ruimte om verschillende tijdperken – zowel qua bouwstijl als qua gebruik – te vertalen naar een betekenisvol, nieuw gebouw. Daarbij is steeds nauwkeurig afgewogen wat vanuit cultuur-historisch, maar ook vanuit emotioneel oogpunt het behouden waard was. Dit leverde onder meer enkele aansprekende voorbeelden op van creatief hergebruik van oude materialen.

Huiskamer van Venlo
Ook laat het juryrapport zien dat we geslaagd zijn in onze missie om niet alleen een toekomstbestendig gebouw, maar vooral een thoès boeteshoès te creëren: De eigenaar van het pand heeft verder gekeken dan de fysieke opgaven en zich gerealiseerd dat het pand ook een beetje van de Venlonaar is. Met groot respect voor de rijke geschiedenis is een divers, maar tegelijkertijd complementair programma ontstaan dat recht doet aan het verleden, maar ook duurzaam is richting de toekomst en bovendien heel veel mogelijkheden biedt.

Woorden zijn mooi, maar deze video van het traject om tot dit resultaat te komen zegt eigenlijk alles!

📽 twelve o’clock media

Ander nieuws