Conditiescore Antares-woningen bovengemiddeld

20 september 2021

RTL Nieuws onderzocht de conditiescore van de sociale huurwoningen in Nederland. Zeker 80.000 woningen vertonen flinke gebreken. Woningen van Antares zijn hier niet bij: onze woningen scoren bovengemiddeld. 

De conditiescore van een woning geeft aan in hoeverre gebouwen of onderdelen daarvan aan onderhoud toe zijn. De score wordt door inspecteurs vastgesteld met behulp van een onafhankelijke norm (NEN 2767). Onder meer de fundering, het dak en technische installaties worden door de inspecteur bekeken waarna per onderdeel een score wordt gegeven van uitstekend tot zeer slecht. Alle beoordeelde onderdelen samen vormen de conditiescore van een woning of complex.

De conditiescore wordt uitgedrukt in een cijfer. 1 is uitstekend, 2 is goed en 3 is redelijk. De ideale score is rond conditie 2, volgens onafhankelijk inspecteur Roel Warringa. Alle woningen van Antares scoren één van deze drie scores, waarbij een groot gedeelte zelfs het stempel 'uitstekend' krijgt.

Onderhoud nodig
Minstens 80.000 sociale huurwoningen in Nederland scoren echter een 4 (matig), 5 (slecht) of zelfs 6 (zeer slecht). Groot onderhoud is dan op korte termijn nodig. Tijdig onderhoud voorkomt dat. Daarom investeert Antares veel in (gepland) onderhoud, zodat de woningen ook op langere termijn in een goede conditie blijven.

De Woonbond pleit voor een APK voor woningen. En laten we daar als Antares nu al een hele tijd mee bezig zijn. Onze medewerker woninginspecties gaat dagelijks op pad om woningen te inspecteren. Gebreken kunnen zo snel worden opgespoord en verholpen. Ook krijgen we inzicht in de staat van een woning of complex, zodat we daar het onderhoud op kunnen afstemmen.

Bron: RTL Nieuws
Het volledige artikel leest u hier

 

RTLNieuws onderzoek

Ander nieuws