Gebruiksregels en onderhoudstips

Antares wil zijn woningen goed onderhouden, veilig en schoon houden. Van u als huurder vragen wij daarom met een aantal dingen rekening te houden.

 1. Boren en schroeven in kunststof kozijnen is niet toegestaan. Wilt u boren in de muur, kijk dan eerst uit welk materiaal de muur bestaat. Zo kunt u het juiste bevestigingsmateriaal kiezen.
 2. Houdt u er bij het leggen van een vloer rekening mee dat u deze moet verwijderen als u de woning verlaat en de volgende bewoner deze niet wilt overnemen. We adviseren u daarom de vloerbekleding met een stevig, dubbelzijdig plakband te bevestigen.
 3. Boren in de vloer of iets op de vloer bevestigen met spijkers en/of schroeven is verboden. U kunt mogelijk een leiding raken.
 4. Wij juichen het toe dat u uw woning naar uw eigen smaak inricht. Maar houd bij het schilderen van muren, deuren of kozijnen rekening met het kleurgebruik. Mochten de gebruikte kleuren de verhuurbaarheid en/of de waarde van de woning schaden, dan dient u bij vertrek uit de woning alles weer over te schilderen in een gangbare kleur.
 5. Gebruik een onderzetter om hete pannen op het aanrecht te zetten.
 6. Draai kranen die u (bijna) nooit gebruikt minimaal één keer per jaar open en dicht. Zo voorkomt u dat ze gaan vastzitten.
 7. Goede ventilatie is belangrijk voor het binnenklimaat en uw gezondheid. Maak roosters daarom regelmatig schoon.
 8. Droog na het douchen de tegels af en laat de handdoek goed drogen. Zet raam en deur open om de vochtige lucht af te voeren. Heeft u mechanische ventilatie? Laat deze dan in de hoogste stand draaien totdat de badkamer droog is. Zo krijgt schimmel geen kans.
 9. Gaat u op vakantie? Druppel dan wat slaolie in het doucheputje en de sifon van de cv-ketel. Dit voorkomt stank door verdamping van het water uit het waterslot.
 10. Draai regelmatig alle radiatorkranen open en dicht. Zo komt de kraan niet vast te zitten door kalkaanslag. Dit geldt ook voor de hoofdafsluiter van de watermeter.
 11. Binnenschilderwerk dient u zelf bij te houden. Gebruik hiervoor een goede lak, dan kunnen kozijnen of deurstijlen er weer jaren tegen.
 12. Controleer maandelijks uw meterstanden. Merkt u een vreemd verbruik? Neem dan direct contact op met uw energieleverancier of Antares.