Gijs Hendrikx en Sef Smeets uitbaters Ald Weishoès

20 mei 2022

Gijs Hendrikx en Sef Smeets gaan het horecagedeelte van het Ald Weishoès exploiteren, dat in eigendom is van Antares. Het duo is niet onbekend in de Venlose horeca: zowel het Theaterhotel als hotel Mr. Jigs worden geëxploiteerd door Hendrikx in nauwe samenwerking met Smeets.

De exploitatie van het Ald Weishoès is een logische aanvulling op de beide andere concepten, volgens Hendrikx. Met de drie accommodaties worden straks drie verschillende doelgroepen bediend. Voor het herberggedeelte van het Ald Weishoès wordt verwacht dat dit niet alleen aantrekkelijk is voor toeristen die voor een goede prijs midden in de stad willen overnachten, maar ook voor de zakelijke markt en studenten.

Hendrikx en Smeets hebben er zin in. ‘Het is een unieke locatie met een rijke historie. Die willen we ook benadrukken. Naast de 22 herbergkamers komt er een café-restaurant waar je voor een leuke prijs kunt eten. In het menu willen we ons onderscheiden van de andere horecazaken in het centrum. Vers en puur, nét even anders en betaalbaar: daar staan we voor.’

Verenigingen
Naast de horecafunctie zijn straks Venlose verenigingen en buurtbewoners weer welkom in het pand. Daarbij keren verenigingen zoals Jocus Toekôms weer terug naar het pand en is er ruimte voor buurtbewoners om activiteiten te organiseren. Belangrijk voor Antares is dat de ontmoetingsplek blijft bestaan, in een nieuwe vorm, met een toekomstbestendige exploitatie, midden in het centrum van de stad. Daarin zijn Gijs Hendrikx en Sef Smeets belangrijke partners. Daarnaast verhuurt Antares achttien kamers in de kap van het Ald Weishoès aan studenten.

Op weg naar de opening
De steiger voor de monumentale zeventiende-eeuwse gevel is intussen afgebroken. Nu is goed te zien hoe het gerestaureerde Ald Weishoès eruit komt te zien. De historische luiken, het voegwerk, glas-in-lood en mergelblokken zijn met veel aandacht vervangen. De grootste metamorfose vindt plaats binnenin het gebouw. Daar wordt met man en macht gewerkt om het Ald Weishoès gereed te maken voor de officiële opening in het weekend van 1 oktober. Dan opent Stadsherberg Ald Weishoès de deuren namelijk voor het publiek.

Ald Weishoès

Ander nieuws