Asbest

Asbest werd voor 1994 onder andere verwerkt in golfplaten (op schuurtjes of een aanbouw), afvoerbuizen en schoorstenen. Maar ook in plafondplaten, vensterbanken, vloerzeil en de kit van kozijnen, of in losse spullen zoals oude warmhoudplaatjes en bloembakken. Zolang asbest goed in ander materiaal vastzit, is er niet veel aan de hand en kun je het rustig laten zitten.

Tips voor omgaan met asbest

  1. Ga nooit in asbest boren of zagen en zorg dat het niet breekt
  2. Verwijder nooit zelf asbest; ook geen vloerzeil of golfplaat
  3. Vaak zit asbest vast in ander materiaal (zoals cement). Dit noemen we hechtgebonden. Dit asbest kun je laten zitten zolang het niet beschadigd is
  4. Er is ook asbest dat niet vastzit in ander materiaal (niet-hechtgebonden). Denk aan asbest in de onderlaag van een oud vloerzeil, kit en zachtboard platen. Dit kan makkelijker vrijkomen. Het kan nodig zijn om dit af te (laten) dekken of te verwijderen
  5. Antares heeft van alle woningen die vóór 1994 zijn gebouwd in kaart gebracht waar asbest aanwezig is. De asbestinventarisatie van uw woning kunt u hier opvragen door uw postcode en huisnummer in te vullen.

Wilt u weten of en waar in uw woning asbest is toegepast? Vul dan hieronder uw postcode en huisnummer in:

Hulp nodig?
Wilt u gaan klussen en twijfelt u of er asbest in uw woning zit? Neem dan contact op met ons Klant Service Centrum (077) 373 36 66.