Hogere servicekosten door stijging energieprijzen

19 januari 2023

De stijgende energieprijzen raken ons allemaal. Ook de servicekosten vallen daarom in 2023 helaas een stuk hoger uit dan in voorgaande jaren. 

Een hoger voorschot
Om te voorkomen dat u aan het eind van het jaar heel veel moet bijbetalen, verhogen we het maandelijkse voorschot. Hiervan heeft u al bericht ontvangen. De stijging wordt vooral veroorzaakt door de hoge tarieven die we nu moeten betalen voor elektriciteit omdat de contracten met onze leveranciers aan het eind van het jaar waren afgelopen.

Geen prijsplafond
In tegenstelling tot particulieren, kunnen wij als Antares géén gebruik maken van het prijsplafond. Wij betalen dus de marktprijzen. De overheid komt mogelijk nog met een tegemoetkoming, maar dat is nog lang niet zeker. Heeft u recht op huurtoeslag? Dan kunt u de servicekosten voor energie van de gemeenschappelijke ruimtes en schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimtes ook opgeven. Zo kunt u tot maximaal € 12,- extra huurtoeslag krijgen per onderdeel. Hiervoor kunt u via deze link gratis een proefberekening maken op de site van de Belastingdienst. 

Verduurzaming
Net als u, wil Antares ook zo zuinig omgaan met energie. Daarom onderzoeken we op dit moment hoe we de algemene ruimtes verder kunnen verduurzamen. Bijvoorbeeld door verlichting te vervangen of anders in te regelen.

Ander nieuws