Let op: nepberichten in omloop

11 februari 2021

We hebben van een aantal woningzoekenden begrepen dat er nepberichten in omloop zijn, die zogenaamd afkomstig zijn van WoningNet. In het bericht staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen.
Volgens het nepbericht kunt u de betaling doen door op een link in de tekst te klikken. Klik niet op de link te en blokkeer de zender en/of zet hem op de zwarte lijst!

Antares stuurt géén betaalverzoeken met links in de tekst. Een inschrijving als woningzoekende bij Antares heeft ook niets te maken met WoningNet en is bovendien altijd gratis. Wel is het zo dat alle woningzoekenden afgelopen week een mailtje hebben ontvangen over de aankondiging van een nieuw woningzoekendensysteem van Antares, dat op 23 februari live gaat. Hierin wordt echter geen verzoek tot betaling gedaan.

Fraudehelpdesk
Heeft u toch op de link in het bericht geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Lees op de website van de Fraudehelpdesk welke stappen u nog meer kunt ondernemen.

warning-4052945_960_720

Ander nieuws