Nieuwbouwplannen Boschkamp Tegelen

07 september 2022

Op het voormalige TMI/ Hekkensterrein in Tegelen werkt Antares samen met Bouwmij Janssen aan een bijzonder woonproject: Boschkamp Tegelen. Hier ontwikkelen we 103 woningen die verdeeld zijn over verschillende woningcategorieën en woningtypes: van sociale huurwoningen tot penthouses en vrijstaande woningen.

 

Op het terrein bevond zich de ijzergieterij van de familie Hekkens, die 111 jaar bepalend is geweest voor het straatbeeld in Tegelen. In 1999 sloot de fabriek zijn deuren. Hoewel de fabriekshallen van de Hekkensfabriek in 2000 al zijn gesloopt, zijn de plannen voor woningbouw op dit terrein diverse malen gesneuveld om verschillende redenen.

Industrieel karakter
De rijke historie van de locatie mag niet worden vergeten. Daarom krijgen de 103 woningen een heel eigen karakter, waarbij het industrieel verleden terugkomt in de architectuur. De variatie in bouw en typen woningen, bestaand en nieuw groen en de aanleg van buitenruimte en speelplekken dagen de bewoners van Boschkamp Tegelen uit tot ontmoeting en interactie. Een fijne plek om te wonen, te recreëren en te ontspannen.

Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkelingen van het plan. Hou de website www.boschkamp-tegelen.nl in de gaten voor het laatste nieuws of schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

𝗕𝗲𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗱 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗻𝗻𝗲𝗻?
Op www.boschkamp-tegelen.nl kunt u meer lezen over de nieuwbouwplannen én kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief
Concept-stedenbouwkundig-Plan-Boschkamp-Tegelen_2022-08-30-1

Ander nieuws