Nieuwe website voor woningzoekenden

23 februari 2021

Vanaf vandaag is de nieuwe website voor woningzoekenden live! Alle woningzoekenden ontvangen een mail om hun inschrijving te activeren. Ga hier direct naar de nieuwe site! 

Voor de overstap naar het nieuwe systeem zijn alle inschrijvingen van ruim 17.000 woningzoekenden - met de opgebouwde wachtdagen - overgenomen. Wél moeten woningzoekenden hun inschrijving nog controleren en activeren. In de mail die zij ontvangen, wordt dit stap voor stap uitgelegd. Bent u woningzoekende, maar ontvangt u vandaag geen mail? Neem dan contact op met ons Klant Service Centrum. Wellicht is het mailadres dat bij ons bekend is niet meer juist.

Alleen woningen die geschikt zijn
Een groot voordeel van de nieuwe website is dat woningzoekenden hun inkomensverklaring moeten uploaden om te kunnen reageren. Daardoor krijgt u alleen de woningen te zien krijgen die ook passen bij hun inkomen en huishoudsamenstelling. Maar let op: wilt u alléén inschrijftijd opbouwen en nog niet reageren? Dan hoeft dat nu nog niet. Wel kunt u in dat geval alvast uw woonwensen aangeven. Zo ontvangt u een tipbericht zodra er een woning vrijkomt die aan uw woonwensen voldoet. Wat niet verandert is de manier van toewijzen. Nog steeds geldt hiervoor dat de woningzoekende die voldoet aan de (voorrangs)criteria én de meeste wachtdagen heeft, als eerste de woning aangeboden krijgt.

Elke dag woningen online
In het vorige systeem werden vrijgekomen woningen op woensdagochtend op de site gezet. Tot maandagavond 23.00 uur konden woningzoekenden hierop reageren. Vanaf nu kunnen woningen die vrijkomen dagelijks om 18.00 uur online worden gezet. Woningen blijven dan enkele dagen online staan. Bij elke woning staat hoe lang u hier nog op kunt reageren. 

Inschrijven?
Staat u nog niet in ons systeem, maar wilt u zich graag inschrijven als woningzoekende? Dat kan natuurlijk ook op elk moment via wonen.thuisbijantares.nl. Inschrijven is gratis. Elk jaar ontvangt u een mail om uw inschrijving te verlengen. Ook verlengen is uiteraard gratis. Meer informatie vindt u hier.

Ander nieuws