Tijdelijk Noodfonds Energie voor kwetsbare huishoudens

07 februari 2023

Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf 7 februari terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening voor de periode van oktober 2022 tot en met maart 2023.

De energieprijzen zijn hard omhoog gegaan. Steeds meer mensen kunnen hun rekeningen of boodschappen niet meer betalen. Met alleen energie besparen lukt het niet altijd.

Om meer inkomen te krijgen, kunt u regelingen en toeslagen aanvragen. Lukt het daarmee nog steeds niet om rond te komen? Dan is er het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit noodfonds betaalt voor een periode van 6 maanden een deel van uw energierekening.

U vindt alle informatie over het Tijdelijk Noodfonds Energie hier. Op deze website kunt u de Noodfonds-check uitvoeren. Zo ontdekt u of het voor u goed is om het Noodfonds aan te vragen. Ook vindt u hier de Potjes-check. Want misschien zijn er nog andere regelingen waar u gebruik van kunt maken. En heeft u hulp nodig? Dan kunt u bellen met de hulplijn Noodfonds-check via 0800-0550.

tijdelijk noodfonds energie

Ander nieuws