Verhuur nieuwbouwwoningen Blariacum van start

10 april 2020

Ondanks alle coronamaatregelen gaat de bouw van de nieuwbouwwoningen op het voormalige Blariacumterrein vooralsnog door. Binnenkort start de toewijzing van de eerste 11 huurwoningen.

Verhuur eerste 11 eengezinswoningen
Op woensdag 29 april start de verhuur van de eerste 11 gezinswoningen. Dat betekent dat deze woningen van woensdag 29 april t/m maandag 11 mei 23.00 uur in ons online woningaanbod staan. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, dan kunt u in deze periode via onze website op deze woningen reageren.

Toewijzingscriteria
Om in aanmerking te komen voor deze 11 gezinswoningen, gelden de volgenden toewijzingscriteria:

  • Uw huishoudgrootte is minimaal twee personen
  • Uw (huishoud)inkomen bedraagt minimaal € 31.550
  • Huishoudens met een inkomen tussen € 31.550 en € 43.574 hebben voorrang
  • Vervolgens komen huishoudens met een inkomen van € 43.574 tot € 60.000 in aanmerking
  • Daarna komt de inkomenscategorie van € 60.000 en meer aan bod

Voldoet u aan de criteria, dan gebeurt toewijzing op basis van het aantal opgebouwde wachtdagen als woningzoekende bij Antares.

Reageren
U vindt het woningaanbod vanaf woensdag 29 april op www.thuisbijantares.nl. Ga op de homepage naar ‘Woning zoeken’. U kiest de woning van uw keuze en klikt op ‘reageren’.

Zorg ervoor dat uw inschrijving up-to-date is, met name uw huishoudgrootte en inkomen.

Intake
De kandidaten die voldoen aan de toewijzingscriteria en de meeste wachtdagen hebben opgebouwd, nodigen we uit voor een intakegesprek. We controleren dan alle gegevens. Is alles in orde, dan kunt u een voorkeur aangeven welke van de 11 woningen u het meeste aanspreekt (top 3). Zodra de matching definitief is, ontvangt u van ons een aanbiedingsbrief. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het mogelijk dat we afwijken van onze standaardprocedure.

Voortgang bouw
Zoals het er nu naar uitziet verwachten wij de 11 woningen in augustus van dit jaar op te leveren. We weten niet of de coronamaatregelen verder worden verlengd en welke mogelijke consequenties dit heeft voor de planning. Mochten er drastische wijzigingen plaatsvinden, dan houden wij u hiervan op de hoogte.

Bouw overige woningen
De eerste 11 huurwoningen zijn gezinswoningen. De rest van de woningen, waaronder ook levensloopbestendige woningen, worden pas in fase 2 gebouwd. De planning hiervan wordt later bekendgemaakt.

Vragen?
Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan contact op met ons Klant Service Centrum via (077) 373 36 66 of nieuwbouw@thuisbijantares.nl.

Huurwoningen_fase1_11 huurwoningen

Ander nieuws