Skip to content

Over Antares

Home > Projecten > Nieuwbouw > Blariacumterrein Blerick

Blariacumterrein Blerick

Op het voormalige Blariacumterrein in Blerick bouwt Antares 16 koopwoningen en 38 huurwoningen. Met het realiseren van dit project ontstaat aan de Burgemeester Gommansstraat, Constantijn Huygensstraat, Jacob van Lennepstraat en de Drie Decembersingel een nieuwe kleine wijk met een eigen identiteit op een gewilde woonlocatie in Blerick. Naar verwachting zijn de woningen eind volgend jaar klaar.

Gemêleerd beeld
Door verschillende kleuren baksteen te gebruiken, geven de verschillende gebouwen een levendig en gemêleerd beeld. Ook is er veel aandacht voor groen: het binnengebied wordt aangeplant met bomen en struiken. De bomenstructuur die er al is, wordt opgenomen als een groene strook.

Duurzaam
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de bouw van de woningen. Er komt géén gasaansluiting. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming in de koude maanden. Ook voldoen de woningen aan de nieuwste normen voor isolatie en komen er zonnepanelen op het dak. Dat resulteert in een lagere energierekening voor de bewoners.

Indeling
De gezinswoningen hebben de gebruikelijke indeling: beneden woonkamer, keuken, berging en toilet en op de eerste verdieping drie slaapkamers en een badkamer. Ook is er een zolder.

De 7 levensloopbestendige woningen zijn als volgt ingedeeld: woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer beneden; daarboven één verdieping met de mogelijkheid om deze als logeer- of hobbyruimte te gebruiken.

Parkeren doen de bewoners zo veel mogelijk op de binnenterreinen.

Bouwplannen
Naar verwachting start Bouwbedrijf Jongen in november met de bouw van de eerste fase: 11 huurwoningen op de hoek van de Burgemeester Gommansstraat en de Drie Decembersingel. Tot die tijd wordt het hele terrein bouwrijp gemaakt. De tweede fase staat gepland voor begin volgend jaar. Dan start de bouw van de 16 twee-onder-een-kap-woningen die te koop komen.

Sociale en luxe huur
De huur- en koopwoningen zijn vooral gezinswoningen. Van de 38 huurwoningen zijn er zeven levensloopbestendig. De huurwoningen bevinden zich in het hogere sociale huursegment: hiervoor is een (huishoud)inkomen nodig boven de € 30.825 per jaar.

Tien ruime hoekwoningen komen op de markt als luxe huurwoning; hiervoor wordt een inkomen gevraagd van minimaal € 38.035 (geen huurtoeslag mogelijk).

Interesse koop?

De 16 ruime koopwoningen komen op de markt voor een prijs vanaf
€ 242.500 (vrij op naam). De verkoop is in handen van makelaar Hauzer & Partners. Voor meer informatie over de koopwoningen kijk op www.hauzerenpartners.com. Of neem contact op met makelaar Frank Blok: (077) 321 91 00.

Interesse huur?

Om in aanmerking te komen voor de huurwoningen, dient u ingeschreven te zijn als woningzoekende bij Antares. Inschrijven kan gratis via deze link.
Als u bent ingeschreven, kunt u uw interesse voor dit project kenbaar maken door een mailtje te sturen naar nieuwbouw@thuisbijantares.nl . Onze verhuurmakelaars houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Bekijk de andere nieuwbouwprojecten

Meer informatie

Plaats:Blerick
Locatie:Blariacumterrein
Huur/koop:Huur en koop
Status:In voorbereiding