Blariacumterrein Blerick

Op het voormalige Blariacumterrein in Blerick bouwt Antares 16 koopwoningen en 38 huurwoningen. Met het realiseren van dit project ontstaat aan de Burgemeester Gommansstraat, Constantijn Huygensstraat, Jacob van Lennepstraat en de Drie Decembersingel een nieuwe kleine wijk met een eigen identiteit op een gewilde woonlocatie in Blerick. De eerste fase (11 huurwoningen) is in augustus 2020 opgeleverd.

Gemêleerd beeld
Door verschillende kleuren baksteen te gebruiken, geven de verschillende gebouwen een levendig en gemêleerd beeld. Ook is er veel aandacht voor groen: het binnengebied wordt aangeplant met bomen en struiken. De bomenstructuur die er al is, wordt opgenomen als een groene strook.

Duurzaam
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de bouw van de woningen. Er komt géén gasaansluiting. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming in de koude maanden. Ook voldoen de woningen aan de nieuwste normen voor isolatie en komen er zonnepanelen op het dak. Dat resulteert in een lagere energierekening voor de bewoners.

Indeling
De gezinswoningen hebben de gebruikelijke indeling: beneden woonkamer, keuken, berging en toilet en op de eerste verdieping drie slaapkamers en een badkamer. Ook is er een zolder.

De 7 levensloopbestendige woningen zijn als volgt ingedeeld: woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer beneden; daarboven één verdieping met de mogelijkheid om deze als logeer- of hobbyruimte te gebruiken.

Parkeren doen de bewoners zo veel mogelijk op de binnenterreinen.

Bouwplannen
De bouw van 11 huurwoningen op de hoek van de Burgemeester Gommansstraat en de Drie Decembersingel is inmiddels klaar. De bouw van de tweede fase (alle resterende woningen worden dan in één bouwstroom gebouwd) is ook in volle gang.

Huur en koop
De huur- en koopwoningen zijn vooral gezinswoningen. Van de 38 huurwoningen zijn er zeven levensloopbestendig. De huurwoningen bevinden zich in het hogere sociale huursegment.

Interesse huur?

Om in aanmerking te komen voor een van de huurwoningen, dient u ingeschreven te zijn als woningzoekende bij Antares.
Inschrijven kan gratis via deze link.

Alle koopwoningen zijn inmiddels verkocht!

 

Bekijk de andere nieuwbouwprojecten

Meer informatie

Plaats: Blerick
Locatie: Blariacumterrein
Huur/koop: Huur en koop
Status: In uitvoering