Lohofstraat Venlo

Midden in de Venlose binnenstad, aan de Lohofstraat, realiseert Antares binnenkort twintig appartementen. 

Het bouwterrein ligt net in het overgangsgebied tussen winkel- en horecagebied en grenst aan de populaire woonwijk rondom het Rosarium. Aan de zuidzijde grenst het gebied aan de binnentuin van café Brouwersplaats en aan het achterterrein van Hotel Puur, die allebei aan de Parade liggen.

Historische waarde
Het gebied rondom de Lohofstraat is van historische waarde. Dat komt doordat er resten liggen van de gemetselde wanden van de historische Panhuismolenbeek, die het terrein van zuid naar noord ondergronds doorsnijdt. In het nieuwbouwplan wordt de beek het verbindend element tussen alle gebiedsdelen. Dat doen we door de beek gedeeltelijk zichtbaar te maken.

Ook bevat het gebied overblijfselen van verfputten van de leerlooiers. De naam Lohofstraat (looihof) herinnert nog aan de leerlooiers en schoonmakers die hier vroeger hun bedrijven hadden. Tijdens het bouwrijp maken van het terrein, wordt de bodem gesaneerd onder toezicht van een archeoloog om de kadewallen van de beekloop veilig te stellen.

Bijzondere architectuur
Uit historische bronnen blijkt dat op de nieuwbouwlocatie aan de Lohofstraat van 1626 tot 1952 het St. Jorisgasthuis heeft gestaan. In de Tweede Wereldoorlog is het gebouw zwaar beschadigd geraakt en vervolgens gesloopt. Karakteristiek voor dit gasthuis was de klokgevel. Deze is opgenomen in de architectuur van het nieuwe woongebouw, zodat het oude straatbeeld voor de toekomst wordt gewaarborgd.

Daarnaast is bij het ontwerp van het gebouw gekeken naar de architectuur rondom de bouwlocatie. Zo komt er ook een link naar de Amsterdamse school, waar het oude politiekantoor de kenmerken van heeft. Ook de herkenbare statige villadaken komen terug in het nieuwe ontwerp.

Duurzaam uitgevoerd
De twintig appartementen worden bijna energieneutraal. Elke woning wordt voorzien van een individueel warmtepompsysteem, die ook kan koelen op warme zomerdagen. Voor de ventilatie in de appartementen is gekozen voor een centrale luchtbehandeling, met regelaars die in elk appartement apart kunnen worden afgesteld. Op een gedeelte van het dak komen zonnepanelen die worden aangesloten op de algemene voorziening.

Luxe huur

De nieuwbouwwoningen bestaan uit appartementen met één slaapkamer (voor maximaal twee personen zonder kinderen) en appartementen met twee slaapkamers (voor maximaal vier personen, kinderen toegestaan). Alle twintig appartementen worden verhuurd als luxe huur (boven de huurtoeslaggrens). Tegen meerprijs kunt u een parkeerplaats huren op het binnenterrein. Het woongebouw krijgt een gesloten hoofdentree met trappenhuis en lift. In de oude loods op het terrein worden externe bergingen gebouwd, die zijn gekoppeld aan de appartementen.

De verwachting is dat we eind 2024 de woningen kunnen opleveren. In november zijn de direct omwonenden geïnformeerd. Hou deze pagina of de Facebookpagina in de gaten voor alle ontwikkelingen.

Bekijk de andere nieuwbouwprojecten

Meer informatie

Plaats: Venlo
Locatie: Lohofstraat
Huur/koop: Luxe Huur
Status: In voorbereiding