Het Domein (Vossen-Breuers), Tegelen

In het centrum van Tegelen, op het terrein Beej de Aje Sigarefabriek worden 34 nieuwe woningen gebouwd: 22 koopwoningen en 12 huurwoningen. De oude sigarenfabriek zelf wordt omgetoverd tot sfeervolle loft-appartementen. De 12 huurwoningen van Antares bestaan uit 8 gezinswoningen en 4 levensloopbestendige patiowoningen en bevinden zich in het sociale segment.

Wie in (de buurt van) Tegelen woont, kent deze historische plek vast en zeker. Anno 1935 was de sigarenfabriek hét middelpunt van de Tegelse sigarenindustrie. De locatie kreeg de afgelopen jaren wisselende bestemmingen, maar nu is de knoop definitief doorgehakt: de fabriek en het terrein eromheen worden een prachtige woonlocatie met een grote variatie aan woningen.

Groen karakter
Bij het ontwerp van de woningen in Het Domein heeft de architect zich laten inspireren door de vooroorlogse industriële bouwstijl. Alle woningen reflecteren zo een stukje van de rijke historie en sluiten naadloos aan bij de uitstraling van de naastgelegen sigarenfabriek waarin acht loft-appartementen worden gerealiseerd. De woonwijk heeft een sterk groen karakter. Niet alleen door de ruime opzet met veel ruimte voor groen en om te spelen. In de direct nabijheid is voldoende parkeergelegenheid.

Energiezuinig
Het groene karakter van de woonwijk wordt doorgetrokken in de woningen. Deze zijn energiezuinig, volledig elektrisch en ieder huis heeft zijn eigen zonnepanelen en een eigen lucht- en waterpomp. Daarmee is er ventilatie met warmteterugwinning en een lage temperatuur (vloer)verwarming.

Planning
De bouw is in handen van Van Wijnen. De sloop is in volle gang, waarna het terrein bouwrijp wordt gemaakt. De bouw is inmiddels gestart. Oplevering wordt verwacht in de loop van 2023.

Toewijzing

De huurwoningen worden regulier toegewezen conform het toewijzingsbeleid van Antares. Zodra de verhuur van de woningen start, worden deze gepubliceerd in ons online woningaanbod. Woningzoekenden die bij Antares zijn ingeschreven, kunnen hierop reageren.

De koopwoningen zijn al te koop via makelaar Hauzer&Partners.

Bekijk de andere nieuwbouwprojecten

Meer informatie

Plaats: Tegelen
Locatie: Centrum
Huur/koop: Huur
Status: In uitvoering