Ald Weishoès Venlo (opgeleverd)

Na ruim drie jaar voorbereiden, plannen, slopen en weer opbouwen heeft Stadsherberg Ald Weishoès in november 2022 zijn deuren opnieuw geopend voor het publiek. 

Ruim drie jaar is het Ald Weishoès dicht geweest. Eerst om te onderzoeken wat de staat van het gebouw was om te komen tot een definitief plan van aanpak. Dat dit hoognodig was, bleek nog eens toen de schoonsloop van start ging. Daarbij zijn de karakteristieke elementen zoveel mogelijk behouden. En toen de werkzaamheden voor de daadwerkelijke restauratie van start gingen, werd de onderhoudsstaat en de noodzaak om het pand op te knappen nogmaals onderstreept. ‘We kregen in het begin best wat weerstand uit de gemeenschap’, vertelt directeur-bestuurder Paul Stelder. ‘Of het wel nodig was dat de verenigingen elders onderdak gingen zoeken? En of het überhaupt wel nodig was om het pand aan te pakken, want het voldeed toch prima? We kunnen echter volmondig ‘ja’ antwoorden op deze vragen. Ja, het was echt broodnodig. Als we dit niet hadden gedaan, waren er vroeg of laat ongelukken gebeurd.’

Niet zichtbaar
Van binnen is het gebouw compleet onder handen genomen. Veel van die werkzaamheden zijn straks niet meer zichtbaar. Zo zijn de installaties vervangen, het leidingwerk vernieuwd, is de constructie verstevigd en is het hele pand voorzien van isolatie. Op de bovenste verdieping, in de kap van het pand, bevinden zich intussen achttien studentenkamers. Per groep kamers zijn er douches, toiletten en een keukenblok. Ook is er een ontmoetingsruimte en een volwaardige keuken, waar de studenten samen kunnen koken en eten.

Knusse herberg
Een verdieping lager bevindt zich het herberggedeelte: 22 compacte herbergkamers met elk een eigen douche en wastafel. Toiletten zijn op de gang. Met het concept richt het Ald Weishoès zich op een brede doelgroep die voor een vriendelijke prijs wil overnachten midden in het stadscentrum. Denk aan jongeren, fiets- en wandeltoeristen, maar ook de zakelijke markt. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar door de combinatie met het restaurant- en cafégedeelte van het Ald Weishoès wordt een compleet concept aangeboden.

Horeca
Op de begane grond bevindt zich het horecagedeelte. Hier kan iedereen die daar zin in heeft genieten van een lekker hapje en drankje. De prachtige tuin op de binnenplaats is omgetoverd tot een terras waar zowel herberggasten, studenten, (dagjes)toeristen als Venlonaren zelf een lekker drankje of hapje kunnen doen. De menukaart kenmerkt zich door pure en eerlijke gerechten, zonder te veel poespas.

Verenigingen
Ook het verenigingsleven keert volop terug naar het Ald Weishoès. Onder andere Venlona, Jocus en Jocus Toekôms hebben hun vaste stek al gereserveerd. Voor andere verenigingen zijn op aanvraag eenmalig of structureel ook mogelijkheden in een van de diverse zalen of ontmoetingsruimtes in het pand. Want met name die ontmoeting tussen verschillende doelgroepen staat centraal in stadsherberg Ald Weishoès. Zodat het met recht ’n thoès boeteshoès mag worden genoemd!

Van harte welkom!

Stadsherberg Als Weishoès is elke dag geopend van 12.00 tot 23.00 uur.
Wilt u een hapje eten? Dan kunt u er terecht van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 21.00 uur.

Meer informatie vindt u op herbergvenlo.nl.

Bekijk de andere nieuwbouwprojecten

Meer informatie

Plaats: Venlo
Locatie: Grote Kerkstraat
Huur/koop: Huur (studenten)
Status: Opgeleverd