Grote Kerkstraat Venlo

Het woongebouw aan de Grote Kerkstraat in Venlo, dat beter bekend staat als het voormalige ‘krantengebouw’, krijgt een facelift én wordt van binnen grondig verbouwd. Ook voert Antares diverse verduurzamingsmaatregelen uit. Daarnaast creëert Antares een onderdoorgang naar de Lohofstraat. Het gebouw krijgt de naam ‘Tante Bet’.

Antares heeft het voormalige kantoorgebouw van dagblad De Limburger enkele jaren geleden gekocht. In het gebouw bevonden zich toen al 21 studio’s, die worden verhuurd aan een- of tweepersoonshuishoudens. Maar deze studio's zijn klein en voldoen niet meer aan de huidige eisen van comfort en duurzaamheid. Daarom pakken we niet alleen de buitenkant van het pand aan, maar renoveren we ook meteen de binnenkant. We creëren 12 fijne, ruime appartementen die beter passen bij onze doelgroepen én bij de binnenstad. De buitenkant van het woongebouw verduurzamen we door de spouwen te isoleren, kozijnen te vervangen en de dakbedekking aan te pakken. Ook wordt het voegwerk gereinigd en krijgt de gevel een facelift, waardoor het gebouw weer een eigentijdse uitstraling krijgt.

Tante Bet
Naast de hoofdentree komt een onderdoorgang, die de Grote Kerkstraat verbindt met de achtergelegen Lohofstraat, waar Antares 20 appartementen gaat realiseren. Deze onderdoorgang past bij het historische karakter van deze locatie, waar zich in vroeger tijden diverse kleine steegjes bevonden. Ook nu zijn er in het Venlose centrum nog een aantal doorgangen en steegjes te vinden. Het gebouw met de onderdoorgang krijgt de toepasselijke naam ‘Tante Bet’ die verwijst naar de krant die hier jarenlang was gevestigd.

Bij het maken van het pad naar het nieuw te bouwen appartementencomplex aan de Lohofstraat, wordt deels de Panhuismolenbeek blootgelegd die vroeger door de binnenstad van Venlo meanderde. Deze beek is er nu nog steeds, maar bevindt zich ondergronds en is dus niet meer zichtbaar.

Historisch karakter
Antares vindt het belangrijk om het historische karakter in de binnenstad in het straatbeeld terug te laten komen. Dat is ook te zien in de andere projecten van Antares in de binnenstad, zoals het Kerkepäörtje, het Knibbelstraatje en de Brouwersplaats en het pas opgeleverde Ald Weishoès, dat nu is heropend als stadsherberg.

Bekijk de andere nieuwbouwprojecten

Meer informatie

Plaats: Venlo
Locatie: Grote Kerkstraat
Huur/koop: Huur
Status: In uitvoering